استفاده از انواع کابينت تاريخچه طولاني در زندگي ما دارد. محفظه هاي گنجه شکل، که از چوب درختان و به شکل سنتي ساخته ميشدند و با طراحي هاي خاص و زيبا جذابيت بيشتري هم پيدا ميکردند. اين شکل اوليه کابينت ها بود و يه تدريج کابينت ها کامل تر شدند و کابينت هاي چوبي و في مورد استفاده قرار مي گرفتند و به تدريج کابينت ام دي اف وارد بازار شد و تقريباً تمام بازار را در اختيار قرار گرفت. در ادامه اين مطلب به بررسي انواع کابينت آشپزخانه ام دي اف مي پردازيم از شما دعوت مي کنم با ما همراه باشيد:
کابينت ام دي اف ساليان زيادي است که پر فروش ترين و محبوب ترين نوع کابينت در بازار ايران و حتي جهان است و گوي سبقت را از کابينت هاي في منسوخ شده در گرفته است. کابينتmdf در طي ساليان گذشته تنوع بسيار زيادي پيدا کرده است. اما اصلاً ام دي اف يعني چه؟ از چه ساخته شده اند؟ چرا محبوب ترين نوع کابينت هستند؟ جز کابينت آشپزخانه ديگر در چه مواري مي شود از ام دي اف استفاده کرد اينها سوالاتي هستند که در ادامه به آنها خواهيم پرداخت.
mdf مخفف کلمه Medium Density Fibreboard به معني تخته فيبر با چگالي متوسط است، که نوعي فرآورده چوبي محسوب ميشود و در وسايلي مانند سرويس خواب و کابينت آشپزخانه به کار برده ميشود. در واقع ترکيبي از تکههاي ريز چوب نرم و چوب سخت هستند. اين ترکيب با مقداري رزين و موم مخلوط شده و در معرض گرما به هم فشرده ميشود پرس ميشوند تا تخته فيبر بدست آيد. اما منظور از تخته فيبر با چگالي متوسط چيست؟ تخته فيبر با چگالي پايين، معمولا «خرده چوب particle board ناميده ميشود که ما آن را با نام نئوپان ميشناسيم. نئوپان يا همان خرده چوب حتي از ذرههاي کوچکتري نسبت به ذرههاي چوب ام دي اف ساخته ميشود و حتي ميتوان از خاک اره نيز در ساخت و توليد آن بهره برد. همين امر نيز باعث ميشود که نئوپان گران نبوده و البته نسبت به ام دي اف ضعيفتر نيز باشد.
اما در کنار تخته فيبرهاي با تراکم پايين يا همان نئوپان و تخته فيبر با چگالي متوسط يا همان ام دي اف، نوعي فراورده چوبي به نام تخته چوب متراکم يا با تراکم بالا high density fibreboard نيز وجود دارد که از آن با عنوان اچ دي اف يا تخته سخت – Hardboard نيز ياد ميشود. براي ساخت اچ دي اف، نسبت به ام دي اف و نئوپان ميزان گرما و پرس بيشتري مورد نياز است. اما در عوض معمولاً نيازي به مواد چسبي وجود ندارد. اچ دي اف ها معمولاً مقاومت بالايي دارند، اما توليد آنها ميتواند با قيمت بالا تمام شود. به اين ترتيب ميتوان گفت که منظور از چگالي متوسط در mdf چيست و با نگاه کردن به اين اعداد که بيانگر چگالي سه نوع تخته فيبر اشاره شده در بالا هستند، ميتوان به طور کامل نسبت آن را درک کرد:
چگالي تخته فيبرهاي معمول
اين تخته فيبر ها يا همان mdf در ضخامت هاي مختلف و جهت کاربردهاي مختلفي توليد ميشوند. ضخامت mdf کابينت آشپزخانه معمولاً شانزده ميليمتر است. اين ام دي اف ها مواد اوليه زيبا ترين دکوراسيون هاي مدرن و کلاسيک هستند که در ادامه بيشتر به آنها خواهيم پرداخت.
ابعاد ورق ام دي اف
ورق ام دي اف توسط شرکت ها و برندهاي ايراني و خارجي توليد ميشوند کارخانه هاي توليدکننده اين ورق ها از چند سايز استاندارد استفاده ميکنند که به شرح زير است:
410×183 366×183 244×183 244×122 |
کابينت ام دي اف که امروزه تقريباً در تمامي خانه ها وجود دارد در سبک هاي مختلف طراحي و ساخته ميشود در اين بخش از مقاله ميخواهيم شما را با اين سبک و مدل ها آشنا کنيم. ورق ام دي اف متريال اصلي انواع کابينت آشپزخانه است. بالاتر اشاره کرديم که ام دي اف چيست. ام دي اف خام در مرحله اول در ضخامت شانزده ميليمتر توليد ميشود و سپس روکش هاي مختلف روي ام دي اف خام پرس ميشود. جنس اين روکش ها بسيار متنوع است. اگر بخواهيم به انواع کابينت آشپزخانه نگاهي بياندازيم در ابتدا بايد به سه سبک اصلي کابينت آشپزخانه اشاره کنيم:
حال ميخواهيم شما را با جزئيات بيشتري از اين سه سبک کابينت آشنا کنيم.
اين سبک کابينت شامل سه محصول به نام هاي کابينت چوبي، کابينت روکش چوب، کابينت ممبران ميباشد. اين محصولات از نظر ظاهر شباهت هايي با هم دارند، مشخصه اصلي کابينت کلاسيک درب هاي ابزار خورده و حکاکي شده است. اين درب ها در طيف رنگي گسترده اي توليد ميشود.
کابينت ام دي اف کلاسيک
همچنين در اين سبک کابينت از ستون ها و گل هاي منبت و معرق کاري شده استفاده ميشود. يکي ديگر از نکاتي که باعث جذابيت هر چه بيشتر اين سبک کابينت مي شود وجود تاج و زير چراغ ابزار خورده است که در قسمت کف و طاق يونيت هاي ديواري نصب ميشود. جنس صفحه اي که براي اين سبک کابينت مورد استفاده قرار ميگيرد سنگ مصنوعي کورين است که خاصيت ابزار خور شدن را دارد. البته جا دارد به اين نکته اشاره داشته باشيم که روند توليد هر يک از محصولات کابينت کلاسيک کاملاً متفاوت است.
جهت مشاهده ادامه مقاله اينجا کليک کنيد
درباره این سایت